Over Cardiologie Wauters

Dr. Kristel WAUTERS 

behaalt haar artsendiploma aan de V.U.B. op 28 juni 2002. 

 

Ze beslist specialist in de cardiologie te worden omwille van de boeiende materie waarbij steeds nieuwere inzichten en performantere medicatie het mogelijk maken patiënten niet alleen een hogere levensverwachting maar ook  een betere levenskwaliteit te schenken.

Zij behaalt haar diploma cardiologie in België, meer bepaald aan de V.U.B. op 8 oktober 2008, maar omdat ze passioneel voor haar vak leeft, besluit ze een extra specialisatie te volgen over Ritmologie/cardiale Electrofysiologie in Bad Berka (Thüringen, Duitsland, 2009-2011).

 

Daarna werkt ze als cardioloog tot 2014 op de dienst Cardiale Elektrofysiologie aan het UZ in Jette in het team van de wereldvermaarde Prof. P. Brugada.

 

Vandaag is zij op dins-, woens- en donderdag aan de slag als cardioloog in het Medisch Centrum Prof. Dr. P. Brugada.  Op vrijdag voert zij diagnostische en curatieve medische interventies uit in het U.Z. Brussel.

 

Dr. Kristel Wauters blijft haar roeping met passie uitoefenen en specialiseert zich verder door het bijwonen van congressen binnen en buiten Europa.  Zij werkt bovendien mee aan wetenschappelijk onderzoek en schrijft mee aan publicaties.

 

In het Medisch Centrum Prof. Dr. P. Brugada begeleidt ze onder andere patiënten naar een laag-risico gezondheidsgedrag.  Dat doet zij door in te grijpen in de levensstijl van de patiënt op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en door een gepersonaliseerd programma op te stellen, waarbij het dieet een belangrijke rol speelt.

 

Haar motto "Omnium artium medicina nobilissima est" zegt alles over haar gedrevenheid en passie voor het welzijn van haar patiënten.